Rosacea is een huidaandoening in het gelaat die veel voorkomt en waardoor patiënten zich erg onzeker kunnen voelen. Rosacea kan zich op verschillende manieren uiten en is gelukkig goed te behandelen. Veelvoorkomende kenmerken zijn felrode verkleuringen met name van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Een chemische peeling kan u de uitkomst bieden.

wat is een peeling en wat doet het?

Peelings bewerkstelligen een chemisch proces in de huid waarmee diverse huidaandoeningen zoals acne, littekens, pigment, rosacea en tekenen van huidveroudering worden behandeld. Peelings bestaan uit zuren en elk zuur heeft een andere werking op de huid.

Een peeling heeft een sterker effect dan met een gezichtscrème mogelijk is. Huidbevorderende bestanddelen kunnen hiermee dieper in de huidlagen doordringen. Het gevolg is dat uw gezichtshuid sneller afschilfert, beter doorbloedt en in een hoger tempo nieuwe cellen aanmaakt.

Wat is het effect van een peeling op rosacea?

Een peeling kan de weerstand van de rosacea huid verbeteren en verhogen met behulp van eiwitten en kan ontstekingen remmen. De ingrediënten die gebruikt worden bij het behandelen van rosacea werken samen om de kenmerken van rosacea tegen te gaan. Huidprocessen worden geprikkeld, waardoor onder andere collageen wordt gestimuleerd. Dit zorgt voor meer weerstand van de huid!

Het HuidBuro werkt met kwalitatief hoogwaardige peelings van dermaquest en LIRA. Onze huidspecialisten staan klaar voor u.