Pigmentvlekken, wat kun je hier nu aan doen? Dit is een vraag die we bijna dagelijks tegenkomen. Die vervelende bruine plekjes in je gezicht kunnen flink ontsieren en oud maken. Wij vertellen je hoe deze bruine plekjes nu eigenlijk ontstaan en wat je er aan kunt doen!

Zonbescherming

Bij alle soorten pigmentvlekken is het ALLER belangrijkste; zonbescherming. Dit speelt een ontzettend grote rol bij het ontstaan en verergeren van de bruine verkleuringen in de huid. Een goed zonnebrandproduct is eigenlijk voor iedereen de beste anti-aging behandeling. Het beschermt tegen huidveroudering, rimpels en de vorming van pigmentvlekken. Zeker voor een huid die al last heeft van een te veel aan pigment is het erg belangrijk! Smeer elke dag een crème die zowel tegen UV-A als UV-B beschermt, zoals onze Tebiskin UV-Lightening cream SPF 50.

Producten voor thuis

Producten die zijn gecreëerd om overmatige melanine productie en ophopingen te voorkomen en de zichtbaarheid van bestaande donkere vlekken te verminderen. Onze crèmes gaan overmatige productie van melanine (pigment) tegen. Deze reguleren de melanineproductie, waardoor de zichtbaarheid van pigmentvlekken vermindert.

De bijbehorende boosters in het pigment pakket bevatten exfoliërende eigenschappen, maar ook aangetoonde capaciteit om melanine ophopingen te verminderen en zo de huidskleur te egaliseren. Het versterkt en vergroot de effectiviteit van de Lightening crèmes. Hiernaast heeft het ook nog eens een effectieve antirimpel werking.

Functie van pigment

Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Dit is een bruine kleurstof die wordt aangemaakt door de pigmentcellen onder invloed van zonlicht. Het is een beschermingsreactie van onze huid. De pigmentcellen liggen in het onderste laagje van de opperhuid. Ze krijgen via het licht een seintje om pigment aan te maken. Iedereen heeft ongeveer even veel pigmentvormende cellen per stukje huid. Bij donkere mensen produceren deze pigmentvormende cellen meer pigmentcellen, die ook nog eens groter en rijper zijn. Hierdoor zit de huid veel voller met pigment dan bij lichtere huidtypen.

Pigment beschermt ons tegen de zon. Onder invloed van uv-straling neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe; de huid kleurt bruin.

Pigmentvlekken

Onder invloed van de zon wordt er pigment aangemaakt in de huid. Door een verstoring in dit proces kunnen de pigmentcellen ophopen en ontstaan er vlekken. Deze kunnen donkerder, maar ook lichter zijn. De zon speelt dus een belangrijke rol in het ontstaan, echter kunnen ook aanleg, hormonale veranderingen, medicatie en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica een rol spelen.

Peeling bij pigmentvlekken

Voor het verminderen van pigmentvlekken kun je kiezen om een peeling behandeling te ondergaan. Een hoge concentratie van een zuur, zoals glycolzuur of melkzuur, wordt aangebracht op de huid en zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, waardoor een frisse huid tevoorschijn komt. Hiernaast schilfert ook overtollig pigment af en stimuleren we de celvernieuwing. Het resultaat is natuurlijk afhankelijk van de soort pigmentatie, natuurlijke huidskleur en de diepte van de pigmentvlekken. Soms zijn andere behandelingen meer geschikt. Voor een gratis intake gesprek kunt u terecht bij een van onze huidtherapeuten.

T: 023-7009788
E: info@hethuidburo.nl