Over Het HuidBuro

Het HuidBuro is een praktijk voor huidtherapie, lasertherapie en oedeemtherapie. Huidtherapeuten zijn HBO-gediplomeerde paramedici en deskundigen op het gebied van cosmetische, cosmedische en paramedische huidzorg. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan behandelingen, zowel cosmetisch als medisch.

Het HuidBuro is opgericht in 2014 door Marlies Teeuwen. Bij het HuidBuro werken specialisten die kennis hebben van hoogwaardige medische behandelmethoden voor definitieve ontharing, acne, huidverjonging, littekens, pigmentvlekken, couperose, huidverbetering en nog veel meer.

Kwaliteit:

Onze huidtherapeuten hebben de opleiding Huidtherapie (HBO) voltooid. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). Tevens zijn we aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Door onze deskundigheid worden we aanbevolen door huisartsen, specialisten en zorgverzekeraars. Hiernaast zijn we geregistreerd in het Kwaliteitsregister paramedici. De huidtherapeuten van het HuidBuro volgen voortdurend nascholingsprogramma’s en zijn dus op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van huidzorg. Hierdoor garanderen we de best mogelijke behandelingen voor onze cliënten.

Apparatuur:

Bij Het HuidBuro werken we met hoogwaardige medische apparatuur en producten, waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen.  Uw veiligheid en de effectiviteit van de behandeling staan voorop.

Zorgverzekeraars:

Het HuidBuro is erkend door zorgverzekeraars. Vanuit zowel het basis- als aanvullende pakket zijn er vergoedingen mogelijk. Bekijk hiervoor onze pagina ‘vergoedingen’.

Onze huidtherapeuten:

Marlies Teeuwen – huid- en oedeemtherapeute en eigenaresse het HuidBuro

Marlies heeft haar vierjarige studie huidtherapie doorlopen aan de Hogeschool van Utrecht. Na twaalf jaar in diverse praktijken en ziekenhuizen werkzaam te zijn geweest, werd het tijd voor een eigen praktijk.

“Ik heb in  mijn werkzame tijd als therapeut veel geleerd en gezien, nu kan ik deze waardevolle ervaringen combineren met mijn eigen visie op de diverse behandelingen”, aldus Marlies.

“Het persoonlijke contact in combinatie met het verlenen van hoog kwalitatieve zorg  spreekt mij erg aan.  Het vak is zeer veelzijdig. Door het op de voet volgen van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied garandeer ik de beste resultaten voor mijn cliënten ”.

Het HuidBuro kenmerkt zich door een persoonlijke, harmonieuze en resultaatgerichte behandelomgeving.

Elise van der Linden – huid- en oedeemtherapeute

Mijn naam is Elise van der Linden. In 2017 ben ik afgestudeerd als huid- en oedeemtherapeute. Elk jaar school ik mijzelf bij door diverse cursussen en opleidingen te volgen. Zo blijf ik altijd op de hoogte van de laatste behandelingen en nieuwtjes! Ik vind het fijn om mensen te helpen en te adviseren. Onze huid is ons eerste beschermingsmechanisme en dus essentieel voor een goede gezondheid. Hiernaast kan een slechte huidconditie ook onzeker maken, wat weer andere nare gevolgen kan hebben. Het mooie aan het beroep van de huidtherapeut is dat we daar écht wat aan kunnen doen en dat maakt ons werk erg dankbaar.

Wilt u gratis advies van de huidtherapeut?

Tijdens dit consult kan de huidtherapeut uw huid goed bekijken en alle wensen bespreken. Er wordt een gratis behandelplan inclusief product- en voedingsadvies opgesteld welke aansluit op uw wensen. We kunnen ook gelijk kijken of de therapie vergoed wordt door uw zorgverzekeraar en wat de eventuele kosten zullen zijn. Ja, ik wil gratis advies.

 

Wat doet de huidtherapeut?

De huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid.

Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening en worden hiermee belemmerd in hun dagelijkse doen. De huidtherapeut vervult voor deze mensen een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen.

De diversiteit aan huidaandoeningen en ervaren huidproblemen is zeer groot. Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast kampen mensen met de gevolgen van deze huidaandoeningen veelal met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. De behandeling wordt dan ook vaak integraal ingezet in een multidisciplinaire samenwerking met o.a. de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere paramedici.

Breed werkveld

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en afwisselend. Men kan van jong tot oud bij de huidtherapeut terecht met huidproblemen. Van medisch geïndiceerd  (zoals ernstige acne, brandwondlittekens en lymfoedeem) tot cosmetisch gewenst (huidverbetering, verwijderen van overbeharing, tatoeages etc.). Daarnaast kan door een preventief bezoek aan de huidtherapeut een probleem of verergering worden voorkomen. 

Naast het behandelen van de gevolgen van huidproblemen is geven van voorlichting en advies, coachen in leefstijl- en gedragsverandering en het stimuleren van zelfmanagement bij (chronische ) huidaandoeningen een belangrijke onderdeel van het werk van de huidtherapeut. Daarmee is de huidtherapeut de rechterhand van de huisarts en medisch specialist.