PIGMENTTHERAPIE

PIGMENTTHERAPIE

Plan nu een gratis consult

Kosten en vergoeding

Een pigmentbehandeling is al mogelijk vanaf €34,00 per behandeling. Vergoeding door uw zorgverzekeraar is mogelijk, indien u hier aanvullend voor bent verzekerd. Bekijk hier onze prijslijst; ‘Prijslijst 2020.’

Wat is pigment?

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit. Als je lang in de zon zit, maakt de huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Bij hyperpigmentatie is er sprake van een ophoping van dit huidpigment. Hierdoor ontstaan er plaatselijk donkere plekken in de huid. Hyperpigmentatie is een veel voorkomende klacht en op oudere leeftijd een gevolg van het verouderingsproces.

Pigmentafwijkingen

Veel voorkomende pigmentafwijkingen zijn;

  • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
  • Zwangerschapsmasker (melasma)
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (als gevolg van huidbeschadiging of ontsteking)
  • Sproeten

Pigmentbehandelingen

Pigment kan goed behandeling worden bij Het HuidBuro. Dit kan met diverse behandelingen; chemische peeling, camouflagetherapie, coagulatie of microneedling. Afhankelijk van uw huid, uw wensen en uw persoonlijke situatie bekijken wij met welke behandeling het gewenste doel bereikt kan worden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de behandelmethode die gekozen wordt. Tijdens een gratis intake gesprek zal bepaald worden welke behandelmethode er het beste bij uw huid past en hoeveel behandelingen er naar schatting nodig zullen zijn.

Wat is het resultaat:

Afhankelijk van het soort pigmentafwijking en behandeling die hierbij past kan het pigment deels tot zelfs volledig weggehaald worden met als resultaat dat uw huid er weer egaal en stralend uit komt te zien.