DEFINITIEVE ONTHARING

Verwijder uw haren definitief met laserontharing

Plan nu een gratis consult

Prijzen en vergoeding laserontharing

Een laserbehandeling kan al plaatsvinden vanaf €47,00. Uw behandeling wordt mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent. Onze huidtherapeuten kunnen u hierin adviseren. Bekijk hier de prijslijst; ‘Prijslijst 2020 definitieve ontharing’.

Ongewenste haargroei, een veelvoorkomend probleem

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een grote ergenis en een dagelijkse last. Naast de haargroei zelf brengt het vaak ook andere problemen met zich mee, zoals stoppeltjes, scheerirritatie, ingegroeide haren of ontstekingen. Bestaande methoden zoals scheren, harsen en epileren werken vaak onvoldoende. De oplossing voor dit veelvoorkomende probleem is laserontharing.

Hoe werkt laserontharing?

Met de de zeer krachtinge ontharingslaser wordt ongewenste haargroei veilig verwijderd. Door het laserlicht wordt het pigment in de huid verwarmd. Deze warmte zorgt ervoor dat de haarwortel vernietigd wordt en niet meer terugkomt. Het proces is niet schadelijk voor de huid en kan toegepast worden op het gehele lichaam en in het gelaat.

Is de laserbehandeling geschikt voor iedereen?

Bij Het HuidBuro wordt er gewerkt met een zeer krachtige Lightsheer Diode Laser. Deze laserbehandeling is niet geschikt voor blonde, grijze en rossige haren, omdat deze haren te weinig pigment bevatten en het licht van de laser hierin minder goed kan absorberen. In dat geval gebruiken wij de elektrische epileermethode.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen en interval hangt af van leeftijd en het te behandelen gebied. Haar groeit op de ene plek van het lichaam sneller dan op de andere. Daarnaast groeit haar in een cyclus. Haarfollikels hebben een rust- en groeifase. Alleen de follikels in de groeifase bevatten haren, die vernietigd kunnen worden door het laserlicht. Het is daarom belangrijk de behandelingen te herhalen met tussenpozen zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt. Gemiddeld zullen vijf tot tien behandelingen nodig zijn om alle haarfollikels in het te behandelen gebied tijdens de actieve groeifase te kunnen vernietigen.

Vanaf welke leeftijd kun je laserontharen?

Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laserbehandeling voor ontharen te kunnen ondergaan, maar het beste resultaat wordt gezien als de behandeling na de puberteit plaatsvindt.

Onder invloed van hormonen kunnen de zogenoemde ‘slapende’ haarfollikels nieuwe haartjes aanmaken. Hier is sprake van in onder andere de puberteit, de overgang en een zwangerschap. In de puberteit maakt het lichaam dus nog nieuwe haartjes aan en kan het haar nog te dun zijn voor een laser behandeling. Hierbij kan het zo zijn dat de permanente ontharing dan nog niet het gewenste effect geeft en er na een laserbehandeling toch nog haartjes tevoorschijn komen. Om deze reden raden wij het ook aan om pas vanaf de leeftijd van 16 jaar te beginnen met laserontharing.

Resultaat

Het resultaat van een laserbehandeling is altijd afhankelijk van het huid- en haartype en het geslacht.

  • Nooit meer last van stoppeltjes
  • Geen scheerirritaties
  • Geen ingegroeide haartjes
  • Geen ontstekingen aan de haarwortels (folliculitis)
  • Gladde en egalere huid

Waarom kiezen voor het HuidBuro?

Bij Het HuidBuro werken uitsluitend mensen die een 4-jarige HBO–opleiding afgerond hebben aan de Haagse Hogeschool of de Hogeschool van Utrecht. Ook zijn zij aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Wij vinden het persoonlijke contact en de rust rondom de behandeling erg belangrijk. Er wordt daarom ook ruim de tijd voor uw behandeling uitgeboekt en treft u in principe altijd dezelfde behandelaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies dat is afgestemd op uw behoefte. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intake-gesprek. Het HuidBuro is ook in de avonduren geopend!

Resultaat definitief ontharen

Hieronder twee voorbeelden van het resultaat van onze laserbehandeling.