DEFINITIEVE ONTHARING

Verwijder uw haren definitief met laserontharing

Laserontharing biedt u dé oplossing om van ongewenste haargroei af te komen!
We kennen twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme treedt op bij vrouwen. Hierbij ontstaat haargroei op plaatsen waar meestal alleen mannen haargroei ontwikkelen. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn.

Transgenderzorg

Het HuidBuro is ook gespecialiseerd in transgenderzorg (transitie van man naar vrouw en van vrouw naar man) en heeft een contract met het ziekenhuis VUMC

Laserontharing of elektrisch epileren?

Bij Het HuidBuro wordt er gewerkt met een zeer krachtige Diode Laser. Deze laserbehandeling is niet geschikt voor blonde, grijze en rossige haren, omdat deze haren te weinig pigment bevatten. Het licht van de laser kan hierin minder goed absorberen. In dat geval werken wij met de elektrische epileermethode.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen en de tijd tussen de behandelingen hangt af van leeftijd en het te behandelen gebied. Haar groeit op de ene plek van het lichaam sneller dan op de andere.
Daarnaast groeit haar in een cyclus. Haarfollikels hebben een rust- en groeifase. Alleen de follikels in de groeifase bevatten haren, die vernietigd kunnen worden door het laserlicht. Het is daarom belangrijk de behandelingen te herhalen met tussenpozen zodat alle haarfollikels de groeifase hebben bereikt.

Gemiddeld zullen vijf tot tien behandelingen nodig zijn om alle haarfollikels in het te behandelen gebied tijdens de actieve groeifase te kunnen vernietigen.

Vanaf welke leeftijd kun je laserontharen?

Er is geen wettelijke minimum leeftijd om een laserbehandeling voor ontharen te kunnen ondergaan, maar het beste resultaat wordt gezien als de behandeling na de puberteit plaatsvindt.

Onder invloed van hormonen kunnen de zogenoemde ‘slapende’ haarfollikels nieuwe haartjes aanmaken. Hier is sprake van in onder andere de puberteit, de overgang en een zwangerschap. In de puberteit maakt het lichaam dus nog nieuwe haartjes aan en kan het haar nog te dun zijn voor een laser behandeling. Hierbij kan het zo zijn dat de permanente ontharing dan nog niet het gewenste effect geeft en er na een laserbehandeling toch nog haartjes tevoorschijn komen. Om deze reden raden wij het ook aan om pas vanaf de leeftijd van 16 jaar te beginnen met laserontharing.

Het resultaat van een laserbehandeling is altijd afhankelijk van het huid- en haartype en het geslacht. Bij jonge mannen kan definitieve ontharing meer behandelingen nodig hebben dan bij mannen op latere leeftijd.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Uw behandeling wordt mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent. Onze huidtherapeuten kunnen u hierin adviseren

Waarom kiezen voor het Huidburo?

Bij Het HuidBuro werken we uitsluitend met mensen die een 4-jarige HBO–opleiding hebben afgerond aan de Haagse Hogeschool of de Hogeschool van Utrecht. Ook zijn zij aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Wij vinden het persoonlijke contact en de rust rondom de behandeling erg belangrijk. Er wordt daarom ook ruim de tijd voor uw behandeling uitgeboekt en u treft in principe altijd dezelfde behandelaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Wij voorzien u graag van persoonlijk advies dat is afgestemd op uw behoefte. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intake-gesprek.

Het HuidBuro is ook in de avonduren geopend!

Plan nu een gratis consult

Prijzen definitief ontharen

Klik op de button hieronder voor een overzicht van de tarieven voor definitief ontharen.

Prijslijst definitieve ontharing 2019

Resultaat definitief ontharen

Hieronder twee voorbeelden van het resultaat van onze laserbehandeling.

Deze pagina bevat informatie over medische behandeling van overbeharing, klik hier voor informatie over de cosmetische behandeling.