LITTEKENTHERAPIE

LITTEKENTHERAPIE

Wat is een litteken?
Littekens worden gevormd bij een beschadiging van de huid tot in de dermis of dieper. Het ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond in de vorm van littekenweefsel ook wel bindweefsel genoemd. De meeste wonden laten na verloop van tijd een wit en vlak litteken na, waar men geen hinder van ondervindt. Sommige wonden kunnen een litteken geven, waar men wel klachten van ondervindt.

Een normaal litteken
Een “normaal” litteken heeft gemiddeld een jaar de tijd nodig om “uit te rijpen”. Na dit jaar heeft het litteken zijn definitieve vorm en kleur gekregen. In dit jaar adviseren wij u het litteken en de huid eromheen te behandelen met een speciale Alhydran littekencrème, verkrijgbaar bij Het HuidBuro. Deze creme zorgt onder andere voor:
– Sterke afname van jeuk
– Toename kwaliteit van leven
– Verbeterde soepelheid van de huid
– Goede vochtregulatie van de huid
– Minder roodheid van de huid
– Kinderen worden rustiger en slapen beter

Abnormale littekens
Een litteken kan atrofisch, hypertrofisch of keloïd zijn. Deze littekens kunnen klachten met zich meebrengen, zoals jeuk, pijn, pigmentatie, roodheid, droogte, rimpeling, verharding etc. Littekens die ontstaan zijn door trauma of operaties kunnen pijnlijk zijn, jeuken, dikker worden of verkleefd raken aan de onderhuid. Door verkleving kan er bewegingsbeperking ontstaan.

Behandeling
Door middel van verschillende technieken, zoals littekenmassage, taping en siliconenpleisters wordt de doorbloeding verbeterd en de huid weer soepel gemaakt. Tevens wordt het litteken vlakker en minder zichtbaar. Littekens die ontstaan zijn na een huidbeschadiging kunnen verholpen worden door een chemische peeling, medische camouflage of microneedling. U krijgt advies hoe u het litteken thuis het beste kunt verzorgen voor een optimaal resultaat. Samen met u wordt er gekeken naar een passende behandeling.

Plan nu een gratis consult