Wat is fascia?

Fascia is het witte, doorzichtige bindweefsel dat zich overal in ons lichaam bevindt. Het is een allesomvattend systeem dat onze spieren, organen en het hele lichaam als geheel ondersteund en beschermd. De fascia zijn onderling met elkaar verbonden, maar deze onderlinge samenhang kan uit balans raken…

Als gevolg van een operatie en/of bestraling kunnen er door beschadigingen van de fascia onder andere littekens, verhard weefsel, pijn, bewegingsbeperkingen en oedeem ontstaan. Door middel van fasciatherapie worden de fasciastructuren opgerekt, bewogen en gemasseerd.

Wat wordt er behandeld met fasciatherapie?

Fasciatherapie kan toegepast worden bij het behandelen van oedeem, fibrose (verhard weefsel), littekens en bij bewegingsbeperking als gevolg van bestraling.

Wat zijn de kosten van een fasciabehandeling?

Een behandeling is mogelijk vanaf €52,50.

Wordt fasciatherapie vergoed?

Fasciatherapie kan vergoed worden door de zorgverzekeraar afhankelijk van de indicatie waarvoor je komt. Dit komt vanuit het aanvullende pakket ‘oedeemtherapie’ of ‘littekentherapie’. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om na te gaan of ‘oedeemtherapie’ of ‘littekentherapie’ in jouw pakket zit. 

Is de fasciatherapie geschikt voor mij?

Tijdens een persoonlijk intake gesprek zal één van onze huidtherapeuten bepalen of fasciatherapie toegepast kan worden bij u om het gewenste resultaat te behalen. Deze intake is kosteloos.