COAGULATIETHERAPIE

Coagulatietherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden en/of storende huidkleurverschillen.

Bij een coagulatiebehandeling wordt er een klein huidprobleem door middel van een speciale warmte-techniek doelgericht verhit en vernietigd. Het is een veilige methode die uiterst geschikt is voor kleine oppervlakten. De behandeling is  zeer geschikt voor het behandelen van goedaardige huidoneffenheden zoals fibromen (steelwratjes), milia (gerstekorreltjes), talgklierhyperplasie (vergrote talgklier), chronisch verwijde bloedvaatjes en verruca seborrhoica (ouderdomswratten). Bij Het HuidBuro hebben we twee verschillende methoden om te coaguleren: met een naaldje of met de Zapper.

Coaguleren met een naald: Een haarfijn naaldje wordt in de huidaandoening gestoken. Door deze naald wordt een elektrisch stroompje geleid dat de aandoening verhit en zo vernietigt.

Coaguleren met de Zapper: De Zapper is een coagulatie apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de huidaandoening gehouden wordt. De aandoening zal door de hete elektrode verschrompelen/wegbranden. De zapper wordt vaak gebruikt bij grotere huidproblemen.

Beide methoden zijn zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methoden niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen.
Met coagulatie zijn gemiddeld 1 á 2 behandelingen voldoende, maar dit is afhankelijk van de soort huidafwijking en uw huid.

Indien gewenst kan uw huidtherapeut na de behandeling een camouflerend product opbrengen, zodat vrijwel niet meer zichtbaar is dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Het verwachte resultaat is een gladde egale huid met vrijwel geen restverschijnselen op de plaats waar voorheen de huid- of vaatafwijking gelokaliseerd was.

Plan nu een gratis consult