BINDWEEFSELTHERAPIE

BINDWEEFSELTHERAPIE

Plan nu een gratis consult

Kosten en vergoeding

Een bindweefselbehandeling is mogelijk vanaf €57,00 per behandeling. Vergoeding door uw zorgverzekeraar is mogelijk (afhankelijk van indicatie), indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Bekijk hier onze prijslijst; ‘Prijslijst 2020’.

Wat is bindweefseltherapie?

Bindweefseltherapie is een intensieve behandeling, waarbij stevige technieken worden uitgevoerd. Huidverschuivingen, huidrollen en huidplukken zijn onderdeel van deze therapie, maar ook cupping. Cupping is een oosterse zuigtechniek om de bindweefselkwaliteit te verbeteren. De bindweefseltherapie verbetert de doorbloeding in de huid en bindweefsel, vermindert onderhuidse verklevingen en verstijvingen en pijn, vochtophopingen en littekens. Ook wordt de aanmaak van collagene- en elastine vezels gestimuleerd wat resulteert in een sterke, soepele, flexibele huid. De behandeling kan intensief en gevoelig zijn, met name na de eerste behandeling.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel zit tussen spiervezels, om spierbundels en spiergroepen heen. Het beschermt je spieren en hierdoor kunnen de spieren ook goed samenwerken. Bindweefsel vind je ook tussen de spieren en onze huid, tussen de organen en rondom littekenweefsel. Het verbind alles in je lichaam met elkaar.

Dit bindweefsel kan verstijfd, verkleefd of beschadigd raken door verschillende oorzaken. Voorbeelden zijn verkeerd of te weinig beweging, een trauma of bestraling. Vooral bij (chronische) pijnklachten ontstaan er verklevingen in dit bindweefsel rondom de pijnlijke plek. Bindweefsel dat verstijfd, verkleefd of beschadigd is kan pijnklachten en bewegingsbeperking geven omdat het dan niet meer goed meerekt met de spieren en de huid tijdens het bewegen.

Voor wie is bindweefseltherapie geschikt?

Bindweefseltherapie is geschikt voor mensen die klachten ondervinden van bindweefselschade of littekens. Er kan hierdoor sprake zijn van bewegingsbeperkingen, vervelend of strak gevoel van de huid, functieverlies en/of pijn. Bindweefselschade is goed behandelbaar. Door de rektechnieken krijgt het bindweefsel zijn vermogen tot bewegen weer terug, waardoor beweeglijkheid weer toeneemt met als gevolg een afname van pijn.

Indicaties:

  • Littekenweefsel
  • Circulatiestoornissen (veneuze, arteriele en lymfatische)
  • Pijnbestrijding
  • Verslapte huid
  • Slechte doorbloeding
  • Lipoedeem
  • Nabehandeling liposuctie/liposculptuur
  • stoornissen en klachten na een ziekte
  • Cosmetisch; zie onze pagina ‘bindweefselmassage’