Bij ons allemaal groeit er haar op ons lichaam en gezicht, maar soms is het zoveel dat het gewoon storend en ontsierend is. We spreken van overbeharing als er teveel en te dikke haren groeien op plekken waar normaliter geen of slechts dunne haren groeien. Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar kunnen ook in combinatie optreden. Bij Het HuidBuro kan overbeharing op een effectieve en veilige manier worden behandeld.

hirsutisme

Men spreekt van hirsutisme als zich bij de vrouw een mannelijk beharingpatroon ontwikkelt. De overbeharing kan voorkomen op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Oorzaken kunnen o.a. medicatie, te hoge productie mannelijke hormonen of een overgevoeligheid van de haarzakjes op mannelijke hormonen zijn. De oorzaak kan onderzocht worden door een dermatoloog.

hypertrichose

Hypertrichosis is een toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. Er moet onderscheid worden gemaakt met hirsutisme bij vrouwen, waarbij de beharing toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon. Hypertrichosis komt dus zowel bij mannen (jongens) als vrouwen (meisjes) voor. Hypertrichosis kan aangeboren of later in de leeftijd verworven zijn en zowel beperkt als uitgebreid op het lichaam voorkomen.

Bij Het HuidBuro kan overbeharing op een effectieve en veilige manier worden behandeld. Dit kan op 2 manieren; laserontharing en elektrisch epileren. Wij leggen je uit wat het verschil is!

Laserontharing

Laserontharing is een methode die alleen geschikt is voor bruine of zwarte haartjes. Het speciale licht absorbeert namelijk het pigment van de haar. De warmte die hierbij vrijkomt zorgt voor het vernietigen van de voedingsbodem, het haarzakje, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Na elke behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug. Zo kom je in een keer van die vervelende haartjes af!

Het vernietigen van de haarzakjes gebeurd heel nauwkeurig zonder dat daarbij andere huidstructuren beschadigd raken. Dit proces is alleen effectief in de groeifase van de haren. Het is echter zo dat niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden. Om die reden zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn zes tot acht behandelingen voldoende. De tijd tussen de behandelingen ligt rond de 5 tot 10 weken. Onder invloed van hormonen (testosteron) kunnen ‘slapende’ haarzakjes worden geactiveerd wat ertoe kan leiden dat er nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld door zwangerschap of de overgang. Deze kunnen vervolgens weer met de laser verwijderd worden.

Electrische epilatie

Elektrische epilatie is een techniek die geschikt is voor alle haarsoorten en dus ook de blonde, grijze en rode haartjes! Elektrisch epileren is ook een permanente methode. De huidtherapeut schuift een piepklein naaldje in het haarzakje en geeft een stroomstootje.. Dit gaat haartje voor haartje, waardoor het langer duurt dan lasertherapie. Uiteindelijk komen er geen nieuwe haren meer terug.

Zoals je leest zijn wij aardig op de hoogte van het fenomeen ‘storende haargroei’ en begrijpen wij goed welke gevoelens er bij komen kijken. We zien het dagelijks in de praktijk. Ons doel is om de schaamte over storende haargroei weg te nemen. Dit doen we door voorlichting en deskundige behandeling. Nu je weet dat alle vrouwen dezelfde issues rondom beharing hebben is het misschien makkelijker om de eerste stap te zetten. Neem gerust contact met ons op voor het stellen van vragen of het inplannen van een intakegesprek. We zitten voor je klaar!

T: 023-7009788
E: info@hethuidburo.nl