In het najaar regent het vaak klachten en vragen over onze huid. Dit is niet gek. Onze huid heeft tijdens de zomermaanden flink te verduren gehad! Zelfs als je je trouw hebt ingesmeerd tegen de zon. De kans blijft groot dat je huid wat schade heeft opgelopen. De zon zorgt voor de productie van vrije radicalen in de huid, waardoor de voorraad antioxidanten als het ware uitgeput is. De huid barrière wordt tevens op de proef gesteld door invloeden van de zon, zee, chloorwater, airco etc. Klachten zoals eczeem, psoriasis maar ook acne gaan zich hierdoor meer voordoen.

Minder egale huid na zomer

De zomer zorgt vaak voor een zonnige look, maar vaak gaat de huid er hierna juist dof en beschadigd uit zien. Door de opstapeling van dode huidcellen of toename van pigmentvlekjes bijvoorbeeld. Als het bruin is verdwenen, blijft er een huid over die heel wat minder egaal eruit ziet.

Oppepper van de huid - verzorgingsregime

De herfst is een goed moment om je huid een flinke oppepper te geven! Kies voor ingrediënten die de huid helpen te herstellen. Bij Het HuidBuro geven we je passend advies over welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype en huidconditie. Over het algemeen wordt de huid in herfst en winter wat droger, waardoor het goed kan zijn je verzorgingsregime een beetje aan te passen naar vollere en meer hydraterende producten.

Maak je huid sterk voor de winter

Zonnebrandcrème blijft belangrijk in het najaar. Hoewel de zon nu minder krachtig is, is er altijd uv-straling in de lucht. Bedenk je goed dat een goed herstelde huid, met weer een gezond werkende barrière functie, zich straks beter zal kunnen weren tegen de dalende temperaturen en lage luchtvochtigheid die bij de wintermaanden horen!

Onze behandeling

Naast onze persoonlijke en op maat gemaakte productadviezen om de doffe, vermoeide en door de zomer beschadigde huid te repareren en op te peppen is een bindweefselmassage een uitstekende behandeling.

Bindweefselmassage in het najaar

Zoals we al eerder hebben genoemd in deze blog heeft onze huid in het najaar en de winter een ander verzorging nodig dan bijvoorbeeld in de zomer. De wind en vrieskou geven een andere belasting op onze huid, net als droge lucht van de verwarming, waardoor de huid meer vocht verliest. Bij een rijpere huid moet hiernaast ook nog rekening gehouden worden met een vermindering van talgproductie. De huid kan hierdoor ruw en schraal aanvoelen. In deze periode van het jaar is een bindweefselmassage uiterst geschikt om te ondergaan! Een zeer geliefde behandeling en je huid is je dankbaar.

Een bindweefselmassage helpt bij:

  • Verslapping
  • Slechte doorbloeding
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Wallen onder de ogen
  • Onzuivere huid
  • Algehele huidverbetering

Boek nu uw bindweefselmassage en laat je huid goed de herfst doorkomen!