Om je alvast gerust te stellen: je bent niet de enige! Heb je ook wel eens dat je in de spiegel kijkt en denkt: ‘ krijg nou wat, ik heb haartjes op mijn bovenlip’! Geen zorgen, want voor veel vrouwen is dit een herkenbaar ‘probleem’. Waarschijnlijk krijgt wel 80% van de vrouwen hier in meer of mindere mate een keer mee te maken.

Meestal nemen de haartjes toe met het ouder worden en dit gebeurd meestal onder invloed van hormonen. Het zijn niet altijd dunne haartjes of donshaartjes, maar dit kunnen ook stugge en donkere haren zijn. Wanneer de haargroei steeds meer toeneemt in dikte en dichtheid, zou er meer aan de hand kunnen zijn. Bij hirsutisme is er sprake van overbeharing met achterliggende medische of hormonale oorzaken. Dit kan ontstaan door een overmatige productie van mannelijke hormonen of door een verhoogde gevoeligheid hiervoor. De versterkte haargroei is dan niet meer slechts een cosmetisch probleem, want als je je als vrouw iedere dag moet scheren kan dat een flinke impact op je leven hebben.

Er zijn veel vrouwen die deze haartjes scheren, knippen, epileren, laten harsen, waxen of met de touwtjes-methode laten verwijderen. Maar er zijn opties om definitief van de haartjes af te zijn!

Intense Pulsed light hair removal

IPL is een lichtflits techniek die alleen geschikt is voor bruine of zwarte haartjes. Het speciale licht absorbeert namelijk het pigment van de haar. De warmte die hierbij vrijkomt zorgt voor het vernietigen van de voedingsbodem, het haarzakje, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. Na elke behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug. Zo kom je in een keer van die vervelende haartjes af!

Electrische epilatie

Elektrische epilatie is een techniek die geschikt is voor alle haarsoorten en dus ook de blonde, grijze en rode haartjes! Elektrisch epileren is ook een permanente methode. De huidtherapeut schuift een piepklein naaldje in het haarzakje en geeft een stroomstootje.. Dit gaat haartje voor haartje, waardoor het langer duurt dan IPL. Uiteindelijk komen er geen nieuwe haren meer terug.

Zoals je leest zijn wij aardig op de hoogte van het fenomeen ‘storende haargroei’ en begrijpen wij goed welke gevoelens er bij komen kijken. We zien het dagelijks in de praktijk. Ons doel is om de schaamte bij vrouwen over hun storende haargroei weg te nemen. Dit doen we door voorlichting en deskundige behandeling. Nu je weet dat alle vrouwen dezelfde issues rondom beharing hebben is het misschien makkelijker om de eerste stap te zetten. Neem gerust contact met ons op voor het stellen van vragen of het inplannen van een intakegesprek. We zitten voor je klaar!