Hoera! De zon gaat weer langer schijnen, de dagen worden langer en de bloemetjes komen weer tevoorschijn. De effecten van de zon op het lichaam kunnen niet onderschat worden. Deze effecten zijn zowel positief als negatief. In deze blog zullen wij u hier meer over vertellen!

De voordelen van de zon op een rij

1. Vitamine D

Onder invloed van de zon wordt er vitamine D in onze huid gevormd. Dit is belangrijk voor de aanmaak en het behoud van onze botten. Vitamine D is goed voor onze weerstand en het blijkt een rol te spelen in het voorkomen van verschillende vormen van kanker.

2. Endorfine

Het lichaam maakt onder invloed van de zon het hormoon endorfine aan. Dit hormoon veroorzaakt een gevoel van blijdschap. Dit is de reden waarom de meeste mensen zich blij en gelukkig voelen als ze de zon zien of voelen op de huid. Hiernaast zou het ook een positief effect hebben op ons immuunsysteem.

3. Verbeteren van huidaandoeningen

Bij sommige huidaandoeningen, zoals psoriasis, eczeem en vitiligo kan de zon een positieve invloed hebben!

4. Spieren

Onder invloed van de zon kunnen onze spieren beter ontspannen.

De nadelen van de zon op een rij

1. Zonverbranding

Wie te lang onbeschermd in de zon zit loopt een kans op zonverbranding. Bij verbranding van de huid kan de huid rood worden en opzwellen. Echter, kunnen er bij ernstige blootstelling aan de zon ook symptomen voorkomen, zoals blaren, pijn en koorts. Bovendien kan zonverbranding leiden tot vervelling, schilfering en hyperpigmentatie van de huid.

2. Huidveroudering

Wanneer je regelmatig onbeschermd de zon opzoekt kan er een versnelde huidveroudering optreden. Huidveroudering is een langzaam en geleidelijk proces, die meestal ongemerkt optreed. De zon kan ervoor zorgen dat de huid slapper, minder elastisch en stugger wordt en meer rimpels en pigmentaties gaat vertonen.

3. Kanker

Een huid die vaker in het leven verbrandt is geweest of langdurig is blootgesteld aan zonlicht heeft een grotere kans op het ontstaan van voorstadia van huidkanker en huidkanker.

Zoals je kunt lezen heeft de zon zowel positieve als negatieve effecten op ons lichaam. Ons advies: geniet van de zon, maar houd je verstand erbij. Smeer je dus goed in!

Wist je dat we ook zonbescherming in ons assortiment hebben? Deze hebben we beschikbaar voor alle huidsoorten! Kom gauw langs om je huid te beschermen tegen de gevaren van de zon!

Nu 10% korting op het combinatiepakket om je huid te beschermen tegen de gevaren van de zon. Het combinatiepakket bestaat uit een lichtgewicht zonbescherming met tegelijkertijd een sterk kalmerend effect die schade door UV straling tegengaat en een innovatieve emulsie op basis van hyaluronzuur; de HYAL.

Lees hier meer over alle voordelen van de HYAL: ‘De kracht van hyaluronzuur’

Actie is geldig van 01-06-2018 t/m 27-07-2018