Wat is een peeling?

Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur of melkzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat dode huidcellen makkelijker loslaten, waardoor de kleur en textuur egaler worden. De talgproductie normaliseert en de littekentjes en vlekjes vervagen. Daarnaast hebben de peelings ook positieve effecten bij huidveroudering. Omdat de huid zich vernieuwt voelt deze gladder en zachter aan, en oogt gezonder en frisser. Zelfs fijne lijntjes vervagen waardoor de huid een jeugdigere uitstraling zal hebben. Huidveroudering, pigmentproblemen, zonschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling verbeteren.

Wat zijn de kosten van een peeling behandeling?

Een peeling behandeling is al mogelijk vanaf €68,00.

Wordt een peeling behandeling vergoed?

Een peeling behandeling kan vergoed worden door de zorgverzekeraar als deze ten behoeve van de behandeling van acne wordt toegepast. Dit komt vanuit het aanvullende pakket ‘acnetherapie’. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om na te gaan of ‘acnetherapie’ in jouw pakket zit.

Welke peeling past bij mij?

Tijdens een persoonlijk intake gesprek zal één van onze huidtherapeuten bepalen welke peeling het beste bij jou past. Soms is er een combinatie tussen de diverse peelings nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen. De intake is kosteloos.