DIVERSE PEELINGS

DIVERSE PEELINGS

Plan nu een gratis consult

Kosten & vergoeding

Vanaf €68,00 per behandeling. Tijdens het gratis intake wordt bepaald welke peeling bij uw huid en wensen past en wordt de prijs vastgesteld. Bij een peeling tegen acne en acnelittekens is er vergoeding mogelijk door uw zorgverzekeraar.

Waarom een peeling?

Huidveroudering, pigmentproblemen, zonschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling  verbeteren. Soms biedt een eenmalige gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te kunnen behalen en is het nodig een stapje verder te gaan door een peeling kuur te ondergaan.

Voor wie is een peeling geschikt?

De volgende indicaties kunnen behandeld worden bij Het HuidBuro:

 • Huidveroudering
 • Fijne lijntjes
 • Acne
 • Hyperpigmentatie
 • Doffe huid
 • Grauwe huid
 • Grove poriën
 • Verslapte huid
 • Zonneschade
 • Restlittekens (acne)

Wat doet een peeling?

De peelings zorgen ervoor dat de huid zich in snel tempo vernieuwt, waardoor de kleur en textuur egaler worden. De talgproductie normaliseert en de littekentjes en vlekjes vervagen. Daarnaast hebben de peelings ook positieve effecten bij huidveroudering. Omdat de huid zich vernieuwt voelt deze gladder en zachter aan, en oogt gezonder en frisser. Zelfs fijne lijntjes vervagen waardoor de huid een jeugdigere uitstraling zal hebben.

Diverse peelings

Er zijn verschillende peelings variërend in sterkte, van lichte die progressief resultaten boeken en slechts een kleine herstelperiode hebben tot de diepe peelings die een zeer duidelijk resultaat laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Het HuidBuro werkt met de volgende peelings:

 • TCA (Trichloorazijnzuur)
 • Jessner
 • Pumpkin
 • Salicylzuur (20% & 30%)
 • Lactic

De behandeling

Bij een huidtherapeutische peeling behandeling wordt er een vloeistofoplossing aangebracht op de huid welke de huid stimuleert en het beoogde probleem systematisch te verbeteren. De behandeling zal er als volgt uit zien. Deze werkwijze is bewezen effectief en zorgt voor het beste resultaat.

Stap 1: Reinigen

Stap 2: Voorbereidingsoplossing ter voorbereiding op de peeling

Stap 3: Peeling

Stap 4: Huidverbeterende producten

Stap 5: Advies producten voor thuisgebruik

Het resultaat:

Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Een peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté.

Na een behandeling met een peeling is je huid behoorlijk rood. Na +- 3 dagen kan je huid gaan vervellen. Dit heeft te maken met het huidvernieuwingsproces en dus een geheel gewenste reactie! Na de behandeling dient je huid verzorgt te worden met de producten die jouw huidtherapeut heeft geadviseerd. Vaak zie je na de eerste behandeling al verfrissing en verbetering van je huid en voelt je huid ook lekkerder aan. Voor optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn 3-6 behandelingen nodig. Na de peeling kuur kan het resultaat onderhouden worden door 1 keer in de 8 weken terug te komen. Hiernaast is het mogelijk om een peeling kuur jaarlijks te herhalen!

Nazorg

Hoewel een peeling een cadeautje is voor je huid zijn er enkele dingen waar je op moet letten na een peeling. Wij adviseren je om minimaal gedurende een week uit direct zonlicht te blijven en geen sauna’s en zwembaden te bezoeken. Tijdens de gehele peelingkuur dien je een SPF 30 of hoger te gebruiken. Ook is het erg belangrijk om de klap van de peeling op je huid goed op te vangen met de juiste huidverzorging. Een op maat gemaakt huidverzorgingsadvies zal voor je klaargemaakt worden tijdens ons gratis intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten.