Wat is cellulite?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en is een veranderende toestand van het onderhuidse bindweefsel, waardoor putjes in de huid ontstaan. De putjes ontstaan vooral op de benen en billen, maar het kan ook op andere plekken voorkomen. De belangrijkste oorzaak zijn de bindweefselstrengen die zich onder het huidoppervlak bevinden. Deze bindweefselstrengen verbinden onze huid met het onderliggende weefsel. Door verstoring in het onderhuidse bindweefsel kunnen deze bindweefselstrengen aan de huid (dermis) gaan trekken en ontstaat er putjes als gevolg.

Bij een slechte doorbloeding van de huid ontstaan op diverse plaatsen ophopingen van vocht en afvalstoffen. Hierdoor kan het lymfevocht minder goed weg en blijven afvalstoffen langer zitten. Hierbij kunnen ze een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Deze afvalophopingen zorgen voor een verstoring in het onderhuidse bindweefsel en veroorzaken het sinaasappelhuidje.

Hoe kan cellulite behandeld worden?

  • Bindweefselmassage
  • Cupping massage
  • Zelfmanagement; voeding, sporten en bewegen, stress vermindering

Wat zijn de kosten van een cellulite behandeling?

Een cellulite behandeling is al mogelijk vanaf €57,00 per behandeling

Wordt een cellulite behandeling vergoed?

Een cellulite behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Is de cellulite behandeling iets voor mij?

Tijdens een persoonlijk intake gesprek zal één van onze huidtherapeuten bepalen of de cellulite behandeling bij jouw doelstelling past. Deze intake is kosteloos.

Wil je meer weten over cellulite en over hoe deze behandeling eruit ziet? Hier lees je er alles over.