ACNE BEHANDELING

ACNE BEHANDELING

Plan nu een gratis consult

Kortingsactie:

Laat jouw huid weer stralen met de refreshing peeling kuur! Nu voor €312,- incl. GRATIS bindweefselmassage t.w.v. €57,00,-! En nu gratis extra’s, zoals voedingsadvies voor je huid en huidverzorgingsadvies & proefverpakkingen.

Behandel en verbeter je huid met de treatment peeling kuur! Nu voor €367,50 incl. GRATIS bindweefselmassage uitgebreid t.w.v. €74,50. En nu gratis extra’s, zoals voedingsadvies voor je huid en huidverzorgingsadvies & proefverpakkingen.

Lees hier meer over deze actie >>>>

 

Kosten en vergoeding:

Een acnebehandeling is al mogelijk vanaf €45,00. De behandeling van acne, restacne en acnelittekens kan vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Dit komt vanuit het aanvullende pakket ‘acnetherapie’. U kunt uw zorgverzekeraar opbellen om na te gaan of ‘acnetherapie’ in uw pakket zit. Bekijk hier de prijslijst ‘Prijslijst 2020’.

 

Wat is acne?

Acne is de medische term voor puistjes, pukkels of mee-eters en is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Acne is een aandoening van de talgklieren en kan voorkomen op het gezicht, rug en borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Het wordt veelal gekenmerkt door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Hiernaast kunnen er ook pigmentvlekjes, rode vlekjes, grovere poriën en littekentjes aanwezig zijn.

 

Hoe kan acne behandeld worden?

Dieptereiniging:

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door het talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Peelingbehandeling:

De peelingbehandeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel ophoopt en huidverstopping geen kans krijgt. Het heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acnebacterie goed aan. Dit resulteert in vermindering van ontstekingen en onzuiverheden.

Lees meer over de peelingbehandeling >>>

Microneedling behandeling:

Microneedling bij acne (littekens) zal zorgen voor vermindering van talgproductie, aanmaak van collageen en elastine, vermindering van littekens en het verfijnen van de poriën.

Lees meer over microneedling behandeling >>>

Camouflagebehandeling:

Camouflagetherapie wordt toegepast om kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken. Dit zal ervoor zorgen dat acne, restacne, littekens, donkere en rode vlekjes minder zichtbaar gemaakt worden.

Lees meer over de camouflagebehandeling>>>

Voedingsadvies:

Voeding kan een grote rol spelen bij het veroorzaken en/of verergeren van acne. Onze huidtherapeuten zullen passend voedingsadvies geven die verbetering kan geven bij acne.

 

Welke behandeling past bij mij?

Tijdens een gratis intake gesprek zal een van onze huidtherapeuten welke acne behandeling het beste bij jouw huid past.  Vaak is een combinatie van behandelingen nodig. Bij een actieve vorm van acne wordt veelal een dieptereiniging in combinatie met de peelingbehandeling toegepast. Bij restacne, grove poriën en acne littekens worden peeling behandelingen afgewisseld met microneedling behandelingen.

 

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt veroorzaakt door een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van de bacteriën. De grootste boosdoener is vaak hormonaal. Voeding en stress spelen ook een grote rol. Hiernaast zijn er meerdere externe factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van acne.

Lees hier meer over de bijzondere vormen van acne>>>

 

Het resultaat

Actieve acne:

Na de behandeling van actieve acne is er direct na de behandeling een zichtbare vermindering van onzuiverheden in het behandelgebied waar te nemen. Er zijn meerdere behandelingen benodigd voor optimaal en blijvend resultaat.

Restacne, grove poriën en acne littekens:

Direct na de behandeling is de huid rood. Dit kan +- 3 dagen aanhouden. Na de behandeling wordt een frisse, gezonde gloed van de huid zichtbaar. Na 3 behandelingen zullen littekens minder zichtbaar worden, restacne verminderen, talgproductie verminderen en poriën verkleinen.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Actieve acne:

Een vervolg behandeling is mogelijk na 1-2 weken. Het regelmatig ondergaan en onderhouden van de acne behandelingen is noodzakelijk voor een optimaal resultaat en behoud hiervan. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met één van onze huidtherapeuten wordt een behandelplan opgezet en gekeken naar hoeveel sessies en behandelingen uw huid nodig heeft.

Restacne, grove poriën en acne littekens:

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 4-6 weken. Er zijn gemiddeld 4-6 behandelingen nodig.

 

Nazorg:

Na de behandeling kan de huid rood en gevoelig zijn. Voor optimaal resultaat en goed herstel van de huid is het belangrijk om thuis de producten te gebruiken die uw huidtherapeut heeft geadviseerd. Hiernaast is het van belang 7-10 dagen uit sauna’s, zwembaden en de zon te blijven. Afhankelijk van welke behandeling uw huid heeft ondergaan zijn er nog andere nazorg adviezen. Deze zullen aan u worden meegegeven na de afspraak.

 

Acne littekens

Helaas kunnen er van acne en andere onzuiverheden littekens in de huid achterblijven. De littekens treden op als putjes en andere onregelmatigheden in de huid. Het HuidBuro biedt een effectieve therapie om de littekens te verminderen.

Lees hier meer over de microneedling behandeling >>>

 

We streven ernaar om zichtbaar resultaat te boeken. Uw huid kan er na de eerste dieptereiniging al frisser en stralender uitzien!

Grove porien en lichte acne voor:

Grove porien en lichte acne na: