Wat is acne?

Acne is de medische term voor puistjes, pukkels of mee-eters en is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Acne is een aandoening van de talgklieren en kan voorkomen op het gezicht, rug en borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Het wordt veelal gekenmerkt door een vette huid, gerstekorrels, mee-eters, rode bultjes, puistjes of onderhuidse ontstekingen. Hiernaast kunnen er ook pigmentvlekjes, rode vlekjes, grovere poriën en littekentjes aanwezig zijn.

Hoe behandelen wij acne?

Wij bieden de volgende behandelingen van acne aan:

  • Dieptereiniging
  • Peelingbehandeling
  • Microneedling behandeling
  • Camouflagebehandeling
  • Voedingsadvies

Wat zijn de kosten van een acne behandeling?

Een acnebehandeling is al mogelijk vanaf €45,00.

Wordt een acne behandeling vergoed?

De behandeling van acne, restacne en acnelittekens kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. Dit komt vanuit het aanvullende pakket ‘acnetherapie’. Vraag bij je zorgverzekeraar na of ‘acnetherapie’ in jouw pakket zit.

Welke acne behandeling past bij mij?

Tijdens een persoonlijk intakegesprek zal één van onze huidtherapeuten bepalen welke acne behandeling het beste bij jouw huid past. Deze intake is kosteloos. Vaak is een combinatie van behandelingen nodig. Bij een actieve vorm van acne wordt veelal een dieptereiniging in combinatie met de peelingbehandeling toegepast. Bij restacne, grove poriën en acne littekens worden peeling behandelingen afgewisseld met microneedling behandelingen.