Nieuw: fasciatherapie

Bij het HuidBuro wordt er een nieuwe behandeling toegepast voor patiënten met pijnklachten na operatie en/of bestraling. De Willie Fourie Fascietechnieken!

Willie Fourie, een Zuid-Afrikaanse fysiotherapeut, is wereldwijd zeer actief in het wetenschappelijke netwerk over bindweefsel en fascia. Deze techniek heeft hij ontwikkeld en is al jaren bezig met het verhelpen van klachten na borstkanker.

Wat is fascia?
Fascia is het witte, doorzichtige bindweefsel dat zich overal in ons lichaam bevindt. Het is een allesomvattend systeem dat onze spieren, organen en het hele lichaam als geheel ondersteund en beschermd. De fascia zijn onderling met elkaar verbonden, maar deze onderlinge samenhang kan uit balans raken…

Wat is fasciatherapie?
Als gevolg van een operatie en/of bestraling kunnen er door beschadigingen van de fascia onder andere littekens, verhard weefsel, pijn, bewegingsbeperkingen en oedeem ontstaan. Door middel van fasciatherapie worden de fasciastructuren opgerekt, bewogen en gemasseerd.

Wat is het effect van fasciatherapie?
– Bewegingsbeperkingen worden minder
– Verlichting van pijn
– Positief effect op verslapte, slecht doorbloede huid
– Versnelt het herstel van littekenweefsel
Het resultaat is vaak al na 1 behandeling merkbaar.

Wanneer is fasciatherapie toepasbaar?
Fasciatherapie kan gebruikt worden bij het behandelen van oedeem, fibrose (verhard weefsel), littekens en bij bewegingsbeperking als gevolg van bestraling.

Nieuwsgierig naar meer informatie? Bel ons op 023-7009788 of mail naar info@hethuidburo.nl