NAZOMER

Reality check: door overmatig zonnebaden wordt de conditie van ons tere gezichtshuidje er niet beter op.

Komt de zon niet naar u toe? Dan zoeken wij haar toch op! Twee weken bakken en braden aan een van de costa’s is ons niet vreemd, en tegenwoordig zo geboekt. Bruin zullen we worden is ons motto.

Omdat Nederlanders doorgaans een chronisch tekort aan zon hebben (en regen overschot) zijn we vaak te ongeduldig als het aankomt op het opbouwen van een gezonde teint. En tijdens en na het bruin worden vergeten we vaak goed voor onze huid te zorgen. Kortom: leuk voor de aanmaak van vitamine D maar minder leuk voor de huidconditie.

De zon; een van de grootste veroorzakers van een gortdroge huid, rimpels, pigmentvlekken en een slap vel. Het proces van huidveroudering  wordt tig keer versneld door een flinke dosis uv-straling. Aan deze straling worden wij dagelijks blootgesteld (ja, ook al is het bewolkt), laat staan om 2 uur ’s middags onder een strakblauwe Spaanse hemel.

Wat extra verwennerij en bescherming  (ook in de winter) is daarom geen overbodige luxe.  Zeker niet als je jeugdige uitstraling je lief is.

Kom maar door met die twee h’s. Door herstellen + hydrateren wordt uw huid weer zen.

 

Plan van aanpak:

PEELEN is een belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging. Door de zon verdikt onze huid en is deze in staat de werkstoffen uit uw huidverzorging minder goed op te nemen. Het is verstandig om uw huid te peelen met bijvoorbeeld fruitzuren. Het HuidBuro kan u voorzien van professioneel advies afgestemd op uw huidtype.

HYDRATEREN betekent smeren. Belangrijk voor een mooie huid. Door de kalmerende en hydraterende werking van een goede verzorging wordt uw huid voorzien van vocht. Dit product rekent snel af met een droge zomerhuid. En niet onbelangrijk: beschermingsfactor 25. Het advies is om het product 2 keer per dag, op een schone huid, te integreren in uw reinigingsritueel

EXTRA HYDRATEREN. Als uw huid smeekt om nog meer vocht gebruik dan een serum die u aanbrengt onder uw dag-en nachtverzorging. Een serum is een waterachtig product die extra hoog geconcentreerde werkstoffen bevat.

LIPPEN. Wees lief voor uw lippen. Dompel gesprongen zomerlippen onder in lippenbalsem.

LIJF. Een lichaamshuid die glanst oogt gezond. Een voedende bodycreme is rijk qua substantie en zorgt ervoor dat de huid herstelt van al het zomergeweld.  Een glanzend vel die haar stevigheid niet verliest. Hallo gladde huid, dag droge schilfers!

Huidburo Blog Nazomer