HUIDVEROUDERING TEGENGAAN? DAT KAN!

Bindweefselmassage, wat is dit nu precies?

Bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Naar mate we ouder worden neemt de productie van collageen in onze huid af en vertraagt de stofwisseling. Hierdoor zijn celwanden niet in staat om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Dit geeft de huid een vale teint, raakt verslapt en rimpels worden meer zichtbaar.

 

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massage techniek waarbij het onderliggende bindweefsel in de huid gestimuleerd wordt door middel van diverse intensieve massagetechnieken. Deze techniek is in 1930 in Duitsland ontstaan en ontwikkeld door mevrouw E. Dicke. Tijdens een bindweefselmassage wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd en “verklevingen” in de huid los gemasseerd. Verder zorgt deze massage voor het stimuleren van fibroblasten (bindweefselcellen) welke ervoor zorgen dat er collageen en elastine in de huid aangemaakt wordt.

 

Wat is het resultaat?

Door het los masseren van verklevingen voelt de huid soepeler aan, kan beter zijn afvalstoffen afvoeren en daarnaast ook nieuwe voedingsstoffen beter aanvoeren.  De aanmaak van collageen en elastine zorgen ervoor dat de huid minder lijntjes vertoond en er dus steviger en strakker uit komt te zien. Met de bindweefselmassagekunnen dus fijne lijntjes, rimpels en littekens verminderd worden door de gestimuleerde collageen aanmaak. Ook zal de huidconditie en huidweerstand verbeteren en zal er een beter opname van werkstoffen zijn waardoor tevens de huidstructuur en teint verbeteren.

 

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is een speciaal type weefsel dat voor de vorm van het lichaam zorgt. Dit type weefsel komt dan ook overal in het lichaam voor en is rondom organen maar ook diep in de huid te vinden. Bindweefsel ondersteund, verbind, houd vast, zorgt voor een prikkeloverdracht en heeft een grote rol in de vochthuishouding van het lichaam.

In het bindweefsel komen zenuwen, lymfevaatjes (vochtvaatjes) en bloedvaatjes samen, waarbij er een overdracht van voedingsstoffen, hormonen, plasma van bloedvaten naar cellen en afvalstoffen van cellen naar bloed en lymfevaten plaats vinden. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine geregeld door de fibroblasten cellen en collageen vezels die in het bindweefsel aanwezig zijn.

 

Een bindweefselmassage bij Het HuidBuro

Wanneer u een bindweefselkuur bij het HuidBuro ondergaat zal de huidtherapeut een bindweefselmassage aan de hand van een manuele- en een cuppingmassage bij u uitvoeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat de huid zowel diep als oppervlakkig optimaal gestimuleerd wordt. Tijdens de manuele massage wordt de huid zonder tussenstof (zoals bijvoorbeeld olie) gemasseerd waardoor het bindweefsel extra gestimuleerd kan worden. Deze manuele massage kan pijnlijk aanvoelen maar zal gedurende de behandelingskuur, doordat de huid steeds soepeler en vrij van verklevingen wordt, geleidelijk qua pijn afnemen. Bij de cuppingmassage wordt de huid vacuüm gezogen door een siliconen cupje. Het heeft een stimulerende werking op de huid en het onderliggende weefsel en zorgt voor een betere doorbloeding, het afvoeren van vocht, aanmaak van elastine en collageen en werkt stress verminderend door het kalmerende effect dat het op het zenuwstelsel heeft.

 

Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd geraakt in een bindweefsel behandeling bij het HuidBuro? Neem dan gerust contact met ons op! Wij geven u graag persoonlijk advies dat is afgestemd is op uw behoefte tijdens een van onze gratis intakegesprekken.