Bescherm je huid tegen de kou

Onze huid staat elk seizoen weer voor een nieuwe uitdaging. Zo kan de winter voor een droog en trekkerig gevoel zorgen, maar de zomer kan dit ook! Nu het buiten zo koud is kan dit heel wat huidproblemen opleveren. Wat kunnen we doen om onze huid te beschermen tegen deze weersomstandigheden? U leest het hier in onze blog.

Tijdens de winter is de luchtvochtigheid lager. Buiten is het kouder en er wordt in huis flink gestookt. Deze factoren zorgen ervoor dat het vocht dat in de huid aanwezig is onttrokken wordt aan de lucht. Dit veroorzaakt een verstoring in onze huid barrière. Dit is onze natuurlijke bescherming. De barrièrefunctie kan tevens aangetast worden door verkeerd productgebruik, verwarming of airco en veroudering van de huid.

Wat zijn de kenmerken van een slechte huid barrière?
De huid zal stroef aanvoelen en gaan schilferen. Op deze manier kunnen er eenvoudig bacteriën en andere boosdoeners de huid binnendringen en voor ontstekingen zorgen. Hierdoor zal je huid droog aanvoelen, jeuken, maar er kunnen ook onzuiverheden of puistjes ontstaan.

Hoe maak je je huid barrière gezond en sterk?
Houdt het vochtgehalte in je huid op peil! Een goede vochtbalans speelt een grote rol in het hebben van een goede huid barrière. Wanneer de huid barrière goed is, is dat merkbaar aan je huid. Je huid is soepel en heerlijk zacht. Je huid beschermd je tegen bacteriën, virussen, warmte en kou.

Wat kun je doen?
Je wilt het beschermlaagje van je huid zo snel mogelijk herstellen en niet kapot maken. Gebruik daarom huidproducten die de barrière opbouwen en niet afbreken. Producten met bijvoorbeeld alcohol of parfum drogen de huid uit en beschadigen de barrière alleen maar meer.

Welke producten kun je dan wel gebruiken?
1. Cera-boost van Tebiskin cytoceuticals: CERA-BOOST is een specifieke crème die zorgt voor intense voeding en hydratatie. Dit product is geschikt voor ALLE gevallen van dehydratie, ook als deze gepaard gaat met schilfering van de huid. Het zorgt voor een optimale barrière bescherming! Breng deze crème tweemaal daags aan!
2. Hyal van Tebiskin cytoceuticals: HYAL is een crème op basis van hyaluronzuur. Deze geeft een intense hydratatie en stimuleert de fibroblastactiviteit en collageenaanmaak. Ook heeft het een anti-oxidante werking. Optimaal om de huid barrière te herstellen.

Benieuwd naar welke crème jouw huid barrière ten goede zal doen? Maak een afspraak bij een van onze huidtherapeuten!

T: 023-7009788
E: info@hethuidburo.nl