Last van putjes (of ook wel sinaasappelhuid genoemd) bij je billen, benen of buik? Dit wordt cellulite genoemd. Wij vertellen je wat dit is en hoe je er vanaf komt!

Wat is cellulite?

Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd en is een veranderende toestand van het onderhuidse bindweefsel, waardoor putjes in de huid ontstaan. De putjes ontstaan vooral op de benen en billen, maar het kan ook op andere plekken voorkomen. De belangrijkste oorzaak zijn de bindweefselstrengen die zich onder het huidoppervlak bevinden. Deze bindweefselstrengen verbinden onze huid met het onderliggende weefsel. Door verstoring in het onderhuidse bindweefsel kunnen deze bindweefselstrengen aan de huid (dermis) gaan trekken en ontstaat er putjes als gevolg.

Wat zorgt nu voor zo’n verstoring in de bindweefselstrengen waardoor ze gaan trekken? Bij een slechte doorbloeding van de huid ontstaan op diverse plaatsen ophopingen van vocht en afvalstoffen. Hierdoor kan het lymfevocht minder goed weg en blijven afvalstoffen langer zitten. Hierbij kunnen ze een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Deze afvalophopingen zorgen voor een verstoring in het onderhuidse bindweefsel en veroorzaken het sinaasappelhuidje.

Vaak als het gaat over cellulite wordt het verkeerde woord gebruikt, namelijk cellulitis. Cellulitis is een onderhuidse bacteriële infectie en dat is heel wat anders dan cellulite!

Wat kun je doen?

Naast het letten op voeding, sporten en bewegen en jezelf ontzien van stress is er een behandeling die een hele positieve uitwerking heeft in het verbeteren van deze vervelende putjes in de huid; namelijk de bindweefsel- en cuppingmassage! Door deze massage uit te voeren wordt het verwijderen van vocht en vet uit vetcellen makkelijker voor het lichaam. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd en dit maakt de huid stevig. Een goede doorbloeding die voortkomt uit de massage zorgt ervoor dat de aanwezige afvalophoping vermindert en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt.

Wat doet een bindweefsel- en cuppingmassage?

De bindweefsel- en cuppingmassage verhoogt de doorbloeding in de huid en activeert de stofwisseling. Door diepe massagetechnieken toe te passen die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt. Verklevingen beperken de doorbloeding. Door deze los te maken wordt de stofwisseling en aanmaak van collageen en elastine bevorderd. De verstoring in het onderhuidse bindweefsel zal worden verminderd.

Hoe ziet zo'n behandeling eruit?

Wanneer u een Bye Bye Cellulite kuur bij het HuidBuro ondergaat zal de manuele massage worden gecombineerd met een cupping massage waarbij de huid vacuüm wordt gezogen door een glazen cup. Door de cups over de ‘probleem gebieden’ te bewegen worden de verklevingen (cellulite) van de huidlagen (bindweefsel) van elkaar getrokken. Hierbij wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en dit zorgt ervoor dat vetcellen beter worden afgevoerd naar de lymfeklieren. Spieren krijgen meer zuurstof. Pijn wordt minder en de huid steviger en strakker.

Resultaat:

  • Vermindering of zelfs verwijderen van cellulite
  • Verbetering doorbloeding
  • Verstrakken van de huid
  • Verstevigen van de huid
  • Pijn vermindering
  • Verbeterde circulatie
  • Aanmaak collageen en elastine

Het resultaat wordt geleidelijk zichtbaar ongeveer na 4 weken na de eerste behandeling. Bindweefsel- en cuppingmassage tegen cellulite kan het beste worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren we 10 behandelingen, 1 keer per week. Hierna kan het resultaat in stand gehouden worden door elke 4 weken de behandeling te herhalen.

Geef een reactie