Handen wassen.. Nu nog belangrijker dan normaal gesproken! Maar hoe was je je handen nu het beste? En wat kun je doen aan die droge huid die ontstaat van het vele wassen? Wij vertellen het je!Wist je dat onze Lycogel Balm ook een perfecte handcrème is?

Handen wassen; desinfectie gel of vloeibare handzeep?

Een desinfecterende handgel bevat vaak een hoge concentratie pure alcohol. Deze moeten de meeste bacteriën en andere ziekteverwekkers doden. Helaas verwijderd deze ook het beschermende laagje met de goede bacteriën en kan het dus vrij heftig zijn voor je huid, waardoor de huid droog kan worden of eczeemklachten ontstaan. Handalcohol werkt tegen het merendeel van de micro-organismen, maar helaas is nog niet alles bekend over het corona virus. Een handalcohol moet ten minste 70%-80% alcohol bevatten. Meer alcohol is niet beter, want er ook water nodig om de eiwitmantel van het virus te kunnen binnendringen.

Een vloeibare handzeep zijn het wasstoffen, zoals Sodium Laureth Sulphate (SLES)  die het actieve werk verrichten. Ze doden bacteriën niet, maar verwijderen de bacteriën en andere ziekteverwekkers, talg en vuil van de huid. Ze worden namelijk opgelost en van je handen afgespoeld. Voorwaarde is wel dat je daarom je handen op de juiste manier wast. Het is niet bewezen dat een vloeibare zeep met antibacteriële werking beter is dan een product zonder deze claim, omdat de concentratie bacteriedodendconserveringsmiddel vaak laag is vanwege veiligheidsredenen.

Hoe was je je handen het beste?

Bekijk hier het filmpje van het RIVM met een instructie hoe je je handen op juiste wijze kunt wassen https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen

Wanneer je je handen wast doe je dit met stromend water en vloeibare zeep. Liever geen blok. Zeep je handen ongeveer 20-30 seconden in. Neem hierbij je vingertoppen, tussen de vingers en je duim apart mee. Droog je handen goed! Was je handen als ze vuil zijn, na het snuiten van je neus, voor- en na het eten, na een toiletbezoek, na het niezen/hoesten etc. Als er geen stromend water is kun je kiezen voor een handalcohol.

Handen beschermen & verzorgen

Handen regelmatig wassen, het gebruik van handalcohol, maar ook het weer buiten, droge lucht binnen, douchen, contact met schoonmaakmiddelen etc. zorgen ervoor dat onze handen droog worden. Onze Lycogel Balm is ook een perfecte handcrème!

Bij een droge huid werkt onze barrière laag van de huid niet meer goed, waardoor het gemakkelijk water kwijtraakt en een tekort ontstaat aan stoffen die zich kunnen binden aan water. De huid probeert zichzelf te repareren, maar dit is niet gemakkelijk met alle invloeden van buitenaf, waaronder het regelmatig handen wassen.

Een goede handcrème heeft geen sterke geur en kleur. Het bevat de beste hydraterende stoffen en stoffen die een laagje over de huid heen kunnen leggen waardoor vocht beter wordt vastgehouden.

Lycogel Balm

Onze Lycogel balm is rijkelijk gevuld met ingrediënten die de vochthuishouding verbeteren.  Een zorgvuldig samengestelde combinatie van 12 actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. De voordelen op een rijtje;

Zuurstof;

 • Stimuleert de celvernieuwing
 • Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine
 • Verzacht de huid
 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
 • Minimaliseert fijne lijntjes
 • Antibacterieel

Hydratatie;

 • Vermindert transepidermaal vochtverlies (TEWL)
 • Versterkt het natuurlijke beschermingssysteem van de huid
 • Beschermt de eigenschappen van de huidbarrière

Voedingsstoffen;

 • Beschermt de levensduur van huidstamcellen
 • Bevordert de tolerantie van de overgevoelige huid
 • Bevordert huidherstel
 • Gaat huidveroudering tegen
 • Voorkomt de vorming van extreem littekenweefsel
 • Bevordert collageenproductie
 • Boordevol antioxidanten

Gebruik de lycogel balm zo vaak als je wilt. Voorkom trekkerig gevoel, schurende vingers en zelfs eczeemklachten. Leg je tube naast de kraan en neem er ook eentje mee voor onderweg.

P.s. Wist je dat de lycogel Balm ook uiterst geschikt is om over wondjes te smeren? Deze helpt de huid zo snel, goed en mooi mogelijk te herstellen!

Bronnen; RIVM, Dr. Jetske Ultee