Vitamine C; een boost voor je weerstand & voor je huid

Vitamine C is een van de bekendste vitamines en is onmisbaar in onze voeding. En al helemaal in deze onzekere periode met het corona virus. Wist je dat vitamine C in je huidverzorging ook van grote waarde is?

Gezondheidseffecten

Vitamine C heeft een antioxidantfunctie en beschermt onze lichaamscellen tegen schade. Vanwege de antioxidantfunctie kan vitamine C ook de uv-schade in onze huid beperken. Vitamine C is nodig voor onder andere vorming van bindweefsel (en dus versteviging van onze huid), opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en zelfs scheurbuik. Een te veel aan vitamine C wordt gewoon weer uitgeplast, maar er kunnen wel enkele klachten ontstaan, zoals darmklachten of diarree.

Vitamine in je huidverzorging

  • Vitamine C kan fijne lijntjes minder zichtbaar maken
  • Vitamine C kan acne en onzuiverheden verminderen. Het hersteld onze huid barrière waardoor acne kan verminderen.
  • Vitamine C kan pigmentvlekken en melasma verminderen. Vitamine C remt het proces van een verstoorde pigmentvorming door hormonen of zonlicht.

Een product met vitamine C is pas effectief als het meer dan 3% vitamine C  bevat. Om dit te checken moet het ingrediënt in het eerste gedeelte van de ingrediëntenlijst genoemd zijn. Hiernaast moet de verpakking luchtdicht zijn, anders is de vitamine C na enkele keren niet meer werkzaam. Onze booster SOD-C bevat een hoge concentratie vitamine C en is luchtdicht verpakt!

 

T: 023-7009788

E: info@hethuidburo.nl